Finance pro radost

21 zaručených tipů - Jak si přivydělat na mateřské nebo při ztrátě zaměstnání

25.3.2020 1907x (naposledy 24.4.2024 14:23) 0 Jak na FINANCE, DLUHY, POJIŠTĚNÍ

Potřebujete peníze a chtěli byste být více mezi lidmi? Tady je 21 tipů, jak si přivydělat a nabídnout své služby dalším lidem. Než však některý z nich vyzkoušíte, vždy si zvažte kolik času si můžete na danou věc vymezit, zda jste ochotni na chvíli opustit své dítě, zda se jedná o práci z domova nebo budete muset někam dojíždět, zda pro vás práce bude skutečným finančním přínosem, nebo ztrátou pokud výdaje na její realizaci vezmou více než vyděláte. Ideální je, když si najdete přivýdělek v oboru, ve kterém se vyznáte, nebo je vaším koníčkem.

21 zaručených tipů - Jak si přivydělat na mateřské nebo při ztrátě zaměstnání

  1. Hlídejte další děti – když už hlídáte to své, třeba se další prcek do party hodí a vaše dítě může mít ještě kamaráda.

  2. Doučujte – jste-li trpěliví a ovládáte nějaký jazyk, matematiku, češtinu či jiný obor, kterému se děti ve škole učí, pak v čase zkoušek, testů a přijímaček můžete nabídnout své služby offline i online, a pomoci tak rodinnému rozpočtu a dítěti uspět

  3. Úklid domácnosti – existuje mnoho rodin, single lidí a rozvedených parů, které ocení pomoc hospodyňky, ať již v domácnosti nebo na zahradě. Stačí pak jen pár klientů, kterým pravidelně uklidíte, navaříte, vyžehlíte či umyjete okna.

  4. Práce na zahradě – lidé si často pořizují domy, ale už nezbývá čas na udržování jeho okolí. Vyplít záhon, zasadit sazenice, posekat trávník, ořezat keře či stromy, může být pro vás zábavou a pro druhé vysvobozením, za které si rádi připlatí.

  5. Roznášejte letáky – chcete si zlepšit kondičku, udělat i něco pro zdraví a ještě dostat zaplaceno, pak roznášejte letáky – je to rychlé a jednoduché.

  6. Pečení dortů a cukrovinek – baví vás pečení nebo vaření – zkuste za úplatu nabídnout sousedům nebo známým nedělní oběd, koláč nebo narozeninový dort. Jakmile se to rozkřikne, můžete mít zákazníků plný diář.

  7. Šití , pletení či výroba šperků – umíte šít, plést nebo jste jinak manuálně zruční, nabídněte svým známým ručně pletené ponožky, čepice, nebo ušijte dětem letní kraťasy, sukýnky či trička s vlastním logem. Pro mladé dívky a ženy vytvořte vlastní kolekci šperků, které stylově ozdobí ruce, uši, krk či vlasy.

  8. Venčení psů – pokud milujete zvířata, není nic jednoduššího než spojit příjemné s užitečným a s vlastním mazlíčkem vyvenčit i sousedovic psa.

  9. Doplňování zboží – supermarkety často hledají brigádníky na doplňování zboží nebo práci za pokladnou.

  10. Prodej katalogové kosmetiky nebo doplňků stravy – milujete určitý druh kosmetiky v přímém prodeji, není nic jednoduššího než výrobky nabídnout i svým kamarádkám a známým.

  11. Psaní článků, blogování a korektury – je-li vám český jazyk blízký a rádi píšete, můžete své služby psaní článků, tvorby, korektur nabídnout i lidem, kteří se s tím perou.

  12. Skupinová diskuse či testování – zaplaceno můžete dostat i za to, že ohodnotíte zubní pastu nebo otestujete nově nabízený produkt či službu, které přichází nově na trh.

  13. Zákaznická podpora – skvělá příležitost, pokud dokážete být asertivní a vyřešit každý problém s elegancí a grácií. Firmy občas shánějí maminky na mateřské, které mají čas několik hodin být na telefonu nebo sedět u počítače, a odpovídat na dotazy zákazníků.

  14. Mystery shopping – nebo-li hra na zákazníka. Přijdete do obchodu a budete předstírat, že si chcete koupit boty, parfém nebo ledničku. A pak svoji zkušenost sepíšete. Každá obchodní společnost má přesně dané metodiky, jak jejich zaměstnanci mají zboží prodávat, nabízet či sbírat kontakty na klienty. Pokud však zaměstnanci tyto metodiky nedodrží, může tím jejich činnost způsobovat nižší tržby, a tím i finanční ztráty. Firmy to vědí a rády za takovou službu mapování nedostatků zaplatí.

  15. Staňte se trénerem/trenérkou – děláte jógu, fitness nebo jiný sport – můžete nabídnout dětem i dospělým pomoc při zvyšování kondičky, zlepšení techniky či výkonnosti.

  16. Komparz pro film a TV – zapojit se jako „křoví“ do nově vznikajícího kulturního díla může být skvělou zkušeností, odreagování i příjmem do rodinného rozpočtu.

  17. Servis kol – máte-li zálibu v cyklistice, pak dobře víte, že je třeba při zahájení sezóny udržovat kolo v dobrém stavu. Co tuto službu nabídnout i sousedům v okolí? K dobrým sousedským vztahům tak přibude i nějaká ta koruna domů.

  18. Žehlení – pokud máte rádi žehlení a nevadí vám sledovat o pár hodin seriálu více, můžete nabídnout svou službu i lidem, kteří jsou na nažehlených košilích kariérně závislí.

  19. Mytí oken – řada velkých domů a jejich majitelů se několikrát do roka přemlouvá a nutí do mytí velkých okenních tabulí, které jim mají přinášet nádherný výhled z domova do zahrady či ulice. Často však nedostatek času a celková únava z pracovních povinností, je stresuje už jen při myšlence na okna a blížící se víkend. Buďte pohotoví a za malou úplatu je zachraňte od tohoto břímě.

  20. Broušení nožů, čištění sporáků, trub, grilů, čištění sanity ..... – vše, kde se věci tupí, usazuje se maz, vodní kámen, plísně .... je dlouze přehlížené, než se objeví viditelný problém, pak už se do toho nikomu nechce, proto buďte první, kdo se hrne do této práce, které se lidé v domácnosti často vyhýbají. Když si vytvoříte dobrý grif (=vlastní techniku) můžete být guru, který bude placen zlatem.

  21. Půjčování věci – máte doma něco, co vám ostatní závidí. Půjčte svým kamarádům, známým danou věc za úplatu. Ikdyž platí: „Co nechceš půjč!“, za dobře nastavených podmínek na tom nemůžete tratit. Máte doma lyže, kolo, přívěs, sekačku, křovinořez, značkové oblečení, kabelky, kufry.... aj., které leží ladem a nejsou vám k užitku. Nabídněte ostatním jejich půjčení za úplatu.

Pamatujte, že i úplata v naturáliích, za jinou službu či zboží, je velmi dobře odvedený obchod a může pozitivně ovlivnit hospodaření vašeho domácího rozpočtu. Barter (nebo-li směna) je i dnes významným nástrojem při placení, kdy si dokážete často daleko lépe ohlídat kvalitu a rozsah přijímané služby nebo zboží.

Žádná práce, která lidem řeší nějaký problém, zlepšuje kvalitu života či ulehčuje v každodenních činnostech, není špatná a lidé jsou ochotni za ni rádi zaplatit. Nakonec se může stát, že z činnosti, kterou dnes začnete dělat, jako přivýdělek, může za čas vyrůst firma, která nabídne práci i dalším lidem a vám přinese nejen smysl života, ale i zabezpečení, které dá obživu vám, vaší rodině, vašim zaměstnancům i generacím, které přijdou po nás.

Přílohy

Soubor Velikost Typ
MH - přivýdělek - 21 tipů.jpg 181.88 kB

Přihlaste se k odběru novinek a objevujte s námi svět financí

Jméno: Email: Email: