Finance pro radost

Business mentoring: JAK EFEKTIVNĚ VYUŽÍT NETWORKING VE SVÉM ŽIVOTĚ I PRÁCI

5.6.2017 3320x (naposledy 18.4.2024 18:22) 0 FINANČNÍ PORADNA a MENTORING

Svou osobní zkušenost s networkingem jsem popsala už v článku o IDENTITĚ, přesto bych se chtěla ještě krátce podělit o jedno své malé poznání z této oblasti. Toto anglické slovo, které je v naší době tak populární, neznamená nic víc než rozšiřování svých kontaktů a vytváření si potřebných známostí. Možná vám vyskakují v hlavě věty nepřejících lidí: „No jo, dostal se tam přes známosti.“ nebo „To víš, má dobré kontakty.“, anebo „To mu sehnal známý.“

A právě o tomto je networking. Je to příležitost setkat se s různými lidmi a rozšířit si seznam svých kontaktů právě o ty, které ještě nemáte a můžete potřebovat. Pokud někdo chápe networking jako prostor k prodeji, pak se velice mýlí. Takový člověk by se dal přirovnat ke zlatokopovi, který sice rýžuje ve správné řece, ale s vodou vylévá i cenné zlato a zůstávají mu v misce jen bezcenné kamínky.

Pokud se učastníte networkingového setkání, pak moje rada zní: dobře poslouchejte lidi kolem sebe, co umí, co dělají, čemu se věnují, koho znají, kde se pohybují, a pak vám zůstane na vašem talíři právě to zlato, po kterém nejvíce toužíte.

Přihlaste se k odběru novinek a objevujte s námi svět financí

Jméno: Email: Email: