Finance pro radost

CO O KNIZE ŘEKLI...

4.3.2015 4056x (naposledy 23.4.2024 08:37) 0 PODNIKÁNÍ od A do Z

VŠE O PODNIKÁNÍ V KNIZE "TAHÁK NA ÚSPĚŠNÉ PODNIKÁNÍ" - CO O KNIZE ŘEKLI ...

Tahák na úspěšné podnikání vám přináší zcela jedinečný a komplexní pohled na to, co je to podnikání. Kniha je skutečný školní „tahák“: obsahuje všechny zásadní věci, které musíte znát a vědět, abyste úspěšně obstáli u zkoušky zvané „vlastní podnikání“ a ještě si celý ten proces skvěle užívali.

Kniha je určena pro:

  • začínající podnikatele, jimž poskytne veškeré praktické informace, které potřebují znát, aby se mohli do svého podnikání pustit;

  • podnikatele věčné začátečníky, kteří uvázli na mrtvém bodě a hledají odpověď na otázku jak dál;

  • pokročilé podnikatele, kteří chtějí své podnikání jen lépe zorganizovat a zefektivnit, aby jim přinášelo ještě větší prosperitu.

Vedle skutečně velmi praktického návodu, jak si postavit prosperující firmu a na nic při tom nezapomenout, obsahuje kniha také řadu inspirujících osobních podnikatelských příběhů Marcely Hrubošové. Tyto příběhy skvěle ilustrují zejména řadu chybných kroků, kterých byste se mohli jako podnikatelé dopustit – a umožňují vám se jim už dopředu obloukem vyhnout.

Tato kniha je cenným rádcem na vaší cestě budování vašeho vlastního podnikání.

CO O KNIZE ŘEKLI….

Škoda, že jsem tuhle knihu neměl v ruce, když jsem před 25 lety zakládal Adventuru. Mohl jsem si ušetřit pár slepých uliček. Hlavně se podepisuji pod to, že v podnikání nemůže dobře uspět člověk, který to dělá pouze kvůli penězům. Autorka správně zdůrazňuje, že podnikání musímít i nějaký hlubší smysl.

Jaroslav Lhota,zakladatel a jednatel cestovní kanceláře ADVENTURA, s. r. o.,www.adventura.cz

V moderním vzdělávání i v byznyse platí: když jim to řeknete, oni to zapomenou, když jim to ukážete, oni si to zapamatují, když je do toho zapojíte, oni to pochopí. Tato kniha vám pomůže pochopit, že vlastní úspěšný byznys můžete mít i vy.

Jan Mühlfeit, globální strategický vůdce, kouč, mentor, poradce, bývalý Chairman Europe pro Microsoft, www.janmuhlfeit.com


Stručné, jasné, výstižné. Kniha mi pomohla především utřídit a zpřehlednit informace nabyté a uspořádané doposud převážně náhodně a chaoticky. :-) Velmi jsem ocenila především kapitoly věnované financím a obchodnímu plánu. Povinná četba pro každého (nejen) začínajícího podnikatele!

Lucie Koubek, jazykový konzultant, www.luciekoubek.cz


Tato kniha je konečně podrobným a praktickým návodem, který skvěle poslouží začínajícím podnikatelům. Marcela velmi autenticky popisuje své podnikatelské zkušenosti. Na příkladech ukazuje, že je lepší více přemýšlet a méně pracovat a úspěch se dostaví. V podnikání podle tohoto návodu se ukazuje jako nezbytné mít vyjasněné osobní hodnoty a cíle, na což mnoho z nás zapomíná.

Jaroslava Timková, spisovatelka, scénaristka a šéfredaktorka magazínu Osobní rozvoj


Kniha Tahák na úspěšné podnikání mě nadchla a přečetla jsem ji na jeden zátah. Ve škole jsem si občas dělala taháky, které jsem nikdy nevyužila, ale při jejich tvorbě jsem se toho nejvíc naučila. Tento tahák nicméně v budoucnu používat budu. Lituju, že jsem neměla Tahák na úspěšné podnikání před dvaceti lety, kdy jsem začala podnikat. Určitě bych se vyvarovala některých chyb a jiné věci bych dělala rychleji a jednodušším způsobem. Kniha je napsána jasně, srozumitelně a vzhledem ke vtipné grafice působí moc mile. Velmi oceňuji upřímné příklady z praxe autorky. V závěru knihy se mi moc líbí přehled důležitých zákonů. Některé si budu muset zopakovat. Podnikatel se opravdu musí neustále učit. Podnikání je velká dřina, ale umožňuje nám uskutečnit naše sny. Tuto knihu doporučuji nejen začínajícím podnikatelům, ale i lidem, kteří si chtějí zrekapitulovat své podnikatelské úspěchy a zamýšlejí se, jestli by ve svém podnikání nemohli něco změnit. Přeji si, aby se Tahák na úspěšné podnikání dostal do kapsy každého, kdo chce poctivě podnikat, a aby těmto lidem přinášelo jejich podnikání radost a hodně úspěchů.

PaedDr. Květoslava Santlerová, jednatelka společnosti Santia, spol. s r. o., www.santia.cz


Praktická, čtivá a užitečná knížka. Osobní příběhy Marcely určitě pomohou všem, kteří se chystají začít podnikat. Je důležité vědět, že i ti úspěšní začínali v malém a postupně. Díky Taháku na úspěšné podnikání se můžete vyvarovat zbytečných chyb. Je to knížka, která rozhodně stojí za přečtení.

Margareta Křížová, MBA, zakládající partnerka CEAG, Director of Business Advisory, www.ceag.cz


Marcela Hrubošová je dobrá, je znalá, je zábavná, je praktická a je unikátní ve svém přístupu a v popisu toho, co je podnikání a jak nakládat s penězi. Nevím, na které planetě se narodila, ale jsem ráda, že žije v naší zemi a inspiruje lidi od 5 do 100 let a pomáhá jim. Každý v její knize najde alespoň tři relevantní rady, ať je v jakékoliv situaci. Tato kniha vás bude ve vašem podnikání neustále provázet.

Rostya Gordon-Smith, www.minerva21.net, www.uspesneskuzinatrh.cz


Vlastně ani nevím, jestli to byla dříve Marcela nebo Finance pro radost, co mě úplně nadchlo. Každopádně platí, že Marcela, Finance pro radost a nyní i Tahák na úspěšné podnikání nesmí chybět nikomu, kdo podnikání zvažuje, kdo s ním začíná a nebo kdo v něm užj ede, ale neví, jestli tím správným směremanebo se jenom potřebuje ujistit, že všechny kroky dělá správně. Podnikání je výzva a řízení financí je celoživotní výzva! A s Marcelou je to navíc i zábava!

Eva Čejková Vašková, zakladatelka ŽENY s.r.o. a patronka projektu Podnikavá žena, www.zenysro.cz


Autorce se podařilo vystihnout a vložit do jedné útlé knihy to nejdůležitější, co by měl každý podnikatel znát. Kniha je navíc doplněna osobní zkušeností z praxe, je velmi čtivá a plná názorných obrázků. Kéžby se dostala do rukou každému podnikateli.

Pavel Kupka, spoluzakladatel společnosti GoldenGate CZ a.s., www.goldengate.cz


Kniha Tahák na úspěšné podnikání přesně vystihuje velmi jednoduchou, zábavnou a hlavně stravitelnou formou vše, co potřebuje vědět podnikatel k úspěšnému startu své podnikatelské dráhy. Geniálně jednoduše popisuje různé nástrahy podnikání (a to i prostřednictvím osobních zkušeností autorky), díky čemuž dokáže mnohé podnikatele uchránit od neuvážených kroků a může jim pomoci předejít peněžním i časovým ztrátám. V celé knize je cítit nejen nadhled, ale také obrovská osobní zkušenost autorky, kterou načerpala za svou bohatou profesní kariéru. Dle mého názoru tato kniha zaplňuje přesně tu díru na trhu, kterou jsou potřeby začínajících či tápajících lidí, kteří chtějí svůj život spojit s podnikáním a chtějí se vyvarovat častých a opakujících se chyb, jimiž jsme si bohužel museli projít my, kteří jsme tuto knihu neměli možnost číst dříve.

JUDr. Pavel Hrášek, advokátní kancelář


Konečně knížka, která jednoduchou a všem přístupnou formou vysvětluje náročný komplexní pohled na podnikání. Jsem rád, že se Marcela držíi v knize svého hesla, že v jednoduchosti je krása, protože to je při psaní takovéto knížky opravdu náročné. Velmi oceňuji, že je knížka proložena vlastními zkušenostmi a není to jen upravený text z učebnic a ze všemožných ekonomických příruček. Kniha se může zdát zaměřená pouze na ženy, ale není to tak. Kniha se krásně čte, i díky vloženým praktickým příkladům a také citátům, které dané téma vhodně doplňují a zároveň odlehčují. Oceňuji, že kniha nutí čtenáře opravdu se zamyslet nad tím, co a jak dělají nebo by mohli dělat. Je to návod, jak postavit fungující firmu ale aby byla i úspěšná, o to se musí zasloužit už každý sám. Doporučuji ji proto jak začínajícím podnikatelům a podnikatelkám, tak i těm zkušenějším, kteří chtějí svůj byznys restartovat nebo jen posunout o další kousek dál. Sám ji určitě využiju.

Milan Pumr, podnikatel, www.dobralahvinka.cz


Když navštívíte knihovnu nebo prodejnu knih, tak literatura o ekonomice a podnikání zabírá většinou celé jedno oddělení. Některé knihy jsou dobré, některé horší, některé jsou srozumitelné, některé méně. Za více jak 20 let svého podnikání jsem jich přečetl desítky, možná stovky. Nyní jsem si pročetl knihu Tahák na úspěšné podnikání: Jak vybudovat prosperující a úspěšné podnikání a lituju, že jsem tuto knihu neměl při začátcích svého podnikání. Kniha totiž není teoretickou příručkou, ale i praktickým postupem pro začínající podnikatele, ověřeným osobními zkušenostmi autorky, které jsou sdělovány v kapitolách Můj osobní příběh. I kdybych si přečetl jenom autorčiny skvěle napsané postřehy ze začátků jejího podnikání, tak by to stačilo k tomu, abych se vyhnul mnoha omylům a zklamáním.

Leoš Nekula, podnikatel


Srozumitelně a přehledně napsaná kniha pro (leckdy nejen) začínající podnikatele. Tohle je opravdu tahák. Jde přímo k věci a pokrývá stručně, ale přitom jasně až překvapivé množství oblastí, ve kterých může podnikatel narazit na problémy. Obsahuje řadu teoretických faktů i spoustu konkrétních otázek, které si každý podnikatel potřebuje zodpovědět a tady má prostor přímo při čtení knihy. Inspirovat může také celá řada osobních příběhů autorky.

Erik Hutter, kouč, konzultant a podnikatel, www.erikhutter.cz


Škoda, že takáto kniha nebola k dispozícii, ked som ja rozbiehala svoje podnikanie ušetrila by mi veľa času, veľa energie i veľa stresu. :-) Kniha je skutočným praktickým pomocníkom pre každého začínajúceho podnikateľa, lebo zrozumiteľným spȏsobom poskytuje veľmi užitočné rady. Neoceniteľné odborné vedomosti autorky, jej osobné skúsenosti a príklady z praxe vám dodajú odvahu a poskytnú kľúč k úspešnému rozbehu a naštartovaniu vlastného biznisu.

Ing. Dagmar Matějíčková, lektorka, konzultantka, color consulting, www.coloriorra.com


Kniha je úžasnou kuchařkou pro všechny, kteří chtějí začít něco nového a smysluplného, pro všechny, kteří chtějí zažít úspěch a hledají inspiraci pro budování svého vlastního podnikání. Forma knihy mě naprosto nadchla, je hravá, čtivá, jednoduchá, inspirativní. Co se mi na knize líbí nejvíce, je její autenticita: Marcela v knize velmi otevřeně sdílí své vlastní příběhy a zkušenosti a tím přibližuje doporučení ještě blíže všem čtenářům. Skvělá kniha, kterou doporučuji všem!

Renata Mrázová, CEO ING pojišťovny


Marcelku jsem poprvé potkala na její inspirující přednášce v Roztokách u Prahy. Byla jsem nadšená, když jsem se pak o pár dnů později dozvěděla, že budu upravovat a sázet její knihu. Pracovat a ještě si u toho moct číst text, který mě zajímá a posouvá, to mě tedy opravdu baví. Na Taháku se mi líbí hravost a přehlednost, s kterou jsou jednoduše popsány složité věci ohledně podnikání a financí. Takže díky za něj, bude se mi rozhodně ještě hodit.

Lenka Blažejová, výtvarnice, grafička a webdesignérka, www.blazejova.cz, spolutvůrkyně domácí školy, www.komunitniskolaroztoky.cz


Pokud na své práci nakladatelky něco miluju, je to, když se mi daří pomáhat na svět knihám, které mají potenciál měnit životy lidí. A kniha Tahák na úspěšné podnikání je právě takovou knihou, která může změnit životy mnoha lidí, kteří se rozhodli se vydat na cestu vlastního podnikání. Kniha je velmi praktická a poskytuje začínajícím podnikatelům (i podnikatelům věčným začátečníkům, kterými svým způsobem jsme my všichni, přestože už podnikáme řadu let:-) přesné rady krok za krokem. Zároveň obsahuje autorčiny osobní příběhy, které byly pro mne osobně tím největším zdrojem poučení. Radu možná zapomenete, ale pointu příběhu si nesete s sebou, a když přijde situace, v níž byste mohli udělat chybu, příběh se vám vybaví a vy se zachováte jinak.

Přeji vám všem inspirativní čtení a řadu úspěchů ve vašem podnikání.

Dana-Sofie Šlancarová, nakladatelka a majitelka nakladatelství OSULE, spisovatelka, www.dana-sofie.cz, zakladatelka projektu Cyklická žena®, www.cyklickazena.cz

Přihlaste se k odběru novinek a objevujte s námi svět financí

Jméno: Email: Email: