Finance pro radost

JAK SI EKONOMICKY STOJÍME V BŘEZNU 2015?

19.3.2015 3477x (naposledy 20.4.2024 10:15) 0 Jak na FINANCE, DLUHY, POJIŠTĚNÍ

JAK SI EKONOMICKY STOJÍME DNES (BŘEZEN 2015)?

Dnes ráno jsem si přečetla v magazinu PROFI dva články, které jsou přimo pod sebou, a začátek dne se mi hned z kraje dostal do rovnováhy ,-). Pobavila jsem se i rozesmutnila zároveň. U obou článků je obsah k pláči, myslím, že nemáme čemu tleskat. Jak se na to díváte Vy? Patříte také do této skupiny?

Napište nám.

1.článek

Konečně nám vzrostly příjmy

Domácnostem loni začaly růst příjmy, měsíčně si průměrně polepšily o 369 Kč na osobu, přitom rodinám s dětmi přibylo 607 Kč na jednoho člena. Průměrná domácnost loni hospodařila s příjmy 12 912 Kč měsíčně v přepočtu na jednoho člena, rodiny s dětmi mohly počítat s 11 471 korunami. Vše podle statistiky rodinných účtů ČSÚ v meziročním srovnání. Výdaje domácností loni také rostly, avšak pomaleji než příjmy.

2. článek

Finanční gramotnost ve psí

Průzkum ČBA nedopadl dobře: „Čísla z průzkumu naznačují, že značná část lidí nemění své špatné finanční návyky a nedoplňuje si finanční znalosti. Tento stav je o to horší, že je v dnešní době finanční trh plný lákavých nabídek snadných půjček od predátorských poskytovatelů úvěrů. Dochází tak ke zvyšování rizika, že lidé snáze podlehnou relativně snadno dostupným finančním nabídkám, které jsou pro ně v důsledku velmi nevýhodné až likvidační,“ říká výkonný ředitel České bankovní asociace.


NAŠE DOPORUČENÍ

Pokud se dlouhodobě potýkáte s finanční negramotností/neznalostí/strachem a obavami z financí, vyzkoušejte NAŠE VZDĚLÁVÁNÍ - jednoduché, zábavné a hravé a prožijte s námi příběh KUŘÁTKA PÍPA, které svou hloupostí o všechno přišlo. Kuřátko Pípo (dluhy oškubaná slepice) učí na svém vlastním životním příběhu, jak už nikdy nepropadnout dluhům a základům finanční gramotnosti. Více o programech, besedách a seminářích Kuřátka Pípa (Finanční akademie) na http://akademie.financeproradost.cz.

Přihlaste se k odběru novinek a objevujte s námi svět financí

Jméno: Email: Email: