Finance pro radost

JAKÝ MÁTE VZTAH K PENĚZŮM? - OTESTUJTE SE!

29.1.2015 4568x (naposledy 25.4.2024 03:30) 0 FINANČNÍ PORADNA a MENTORING

JAKÝ MÁTE VZTAH K PENĚZŮM? - OTESTUJTE SE!

Chcete mít život bez finančních problémů? Udělejte si test a Marcela Hrubošová vám poradí, jak na to.

Už skoro rok vám prostřednictvím tohoto webu a na webu zenysro.cz radím, jak řídit své finance, jak s nimi hospodařit nebo jak je rozmnožovat. Neustále mi pokládáte další a další otázky, na základě kterých jsem si na svých seminářích, besedách, workshopech, ale i díky ŽENÁM s.r.o. uvědomila, jak často se setkávám s tím, že jako lidé máme nesprávně nastaven úhled pohledu a vnímání peněz.

JAKÝ JE VÁŠ VZTAH K PENĚZŮM?

Abyste zjistil/a, jaký je váš skutečný vztah k penězům, zkuste si udělat tento jednoduchý test. Stačí zamyslet se nad třemi otázkami. Pokud si na ně poctivě odpovíte, získáte pohled na to, co k penězům skutečně cítíte.

  1. Co cítíte, když se řekne slovo PENÍZE?
  2. Co cítíte, když se peněz fyzicky dotýkáte?
  3. Jak často sám/sama sebe penězi odměníte, nebo si pro sebe z darovaných peněz něco koupíte?

Stačí psát si heslovitě slova, která vás při vyslovení otázky napadají, a získáte jednoduchý pohled, jak to máte v životě s penězi.

Pokud se ve vašich odpovědích často objevují slova strach, obavy, nedostatek, moc, závislost, chamtivost, nutnost, jsou špinavé (bakterie) a podobně, pak je stavíte na piedestál a mají pro vás mnohem větší důležitost, než si zaslouží. Abychom s nimi mohli dál pracovat, je velmi důležité podívat se, PROČ ve vás peníze vyvolávají právě takové pocity. Co je toho příčinou?

Jestliže jsou odpovědí slova: radost, přátelství, nezávislost, možnosti, svoboda, blahobyt, hojnost a podobně, pak GRATULUJI, protože jejich řízení, spravování a rozmnožování je už jen otázkou technické dovednosti, které vás velmi ráda naučím.

Pokud vás zajímá, jak s tímto výsledkem můžete pracovat dál, prosím, zašlete mi své odpovědi na mail marcela@financeproradost.cz nebo se podělte o své odpovědi v komentářích pod tímto článkem. V dalším článku vám na základě toho poskytnu rady a doporučení, jak si nastavit finance, abyste ve svém životě byli finančně naplněni.

Marcela Hrubošová založila a vede projekt Finance pro radost. Více informací najdete zde.


Přihlaste se k odběru novinek a objevujte s námi svět financí

Jméno: Email: Email: