Finance pro radost

Osobní finance: jak jste na tom?

17.11.2012 6091x (naposledy 24.4.2024 08:09) 5 Jak na FINANCE, DLUHY, POJIŠTĚNÍ

Finance! “Téma, které mi nahání hrůzu.”– odpověď řady lidí, když byste se rozhodli, jen tak při kávě na toto téma zavést řeč. Přitom se jedná o zcela zásadní věc, která zasahuje do životů nás všech. Pro řadu lidí je pojem finance postrachem a necítí se komfortně při hovorech na toto téma. A to i přesto, že svůj život plně zasvětili jejich vydělávání, získávání a utrácení. Finance se staly pro spoustu lidí tabu, tak jako tomu bylo v dobách ne zcela dávných u tématu sex. O penězích se veřejně nemluví.

Snad možná jen v oblasti korupce, kde novinové titulky a internetové zprávy stírají mnohamiliónové zpronevěry státních úředníků. Kdo však z obyčejných lidí si dokáže představit stamilionové či miliardové sumy, o kterých se mluví. Kdo ví, jaký je mezi nimi už i matematicky vyjádřený rozdíl. Co se za ně dá koupit a kolik let života by člověk již nemusel pracovat. Pojem finanční vzdělání či finanční gramotnost se začíná pozvolna vkrádat do myšlení lidí, ale spíše pod nálepkou něčeho co tady chybí. Než se dočkáme otevřené diskuse na toto téma, propracovaného školského systému, který bude vzdělávat již děti v mateřských školách a skutečné ochrany spotřebitele, která bude chránit sociálně slabší, důchodce a lidi, kteří jsou finančně závislý na solidárnosti nás všech, ale kteří jsou pro řadu podvodníků, tím nejlehčím terčem zneužití, musíme se o sebe postarat sami. Vím, že pojem finance nebo, nedej bože, finanční účetnictví nahání hrůzu, ale pokusme se nyní od toho oprostit a zkuste sami, za pomoci jednoduchého finančního manuálu - TESTu vaseho BOHATSTVÍ, vytvořit vaši finanční mapu, která jednoduše ukáže situaci, v jaké se nacházíte a ihned si odnesete zprávu o tom, zda patříte mezi ty šťastné, bohaté a finančně nezávislé jedince nebo mezi ty co otáčí každou korunu v ruce a jsou na svém příjmu zcela závislý.

Využijte přiležitosti podívat se na sebe prostřednictvím finančního zajištění a neváhejte sdílet své poznání, diskutovat či požádat o radu - jak dál?

Přílohy

Soubor Velikost Typ
test-vaseho-bohatstvi.pdf 1.03 MB

Přihlaste se k odběru novinek a objevujte s námi svět financí

Jméno: Email: Email: