Finance pro radost

OTÁZKY A ODPOVĚDI: VÝPLATA 50 TISÍC KČ MĚSÍČNĚ? ANO, ALE...

2.8.2014 3417x (naposledy 20.4.2024 08:03) 0 FINANČNÍ PORADNA a MENTORING

FINANČNÍ PORADNA: VÝPLATA 50 TISÍC KČ MĚSÍČNĚ? ANO, ALE ...

Velké výdělky fungují. Jen je třeba znát celou pravdu, než se o ně pokusíte.

Každý týden vám přinášíme rubriku Finanční poradna, v níž odpovídá Marcela Hrubošová, autorka a zakladatelka serveru Finance pro radost.

Otázka:

Už dlouho jsem bez práce a dostávám se do fáze, kdy jsem ochotná dělat takřka cokoliv. Známý mě teď láká do multilevelové sítě, že si touto prací mohu vydělat až 50 tisíc Kč měsíčně. Co si o tom myslíte?

Odpověď Marcely Hrubošové:

Mutli level marketing neboli síťový prodej je geniální prodejní nástroj. Jedná se o systém velmi propracovaného tréninku, motivace a odměňování, kde se pracuje se třemi základními úrovněmi lidského bytí (tj. lidskými životními potřebami) - potřebou přežití, potřebou být milován a někam patřit a potřebou sebehodnoty – úspěchu ve společnosti. MLM nabízí svým prodejcům pokrytí všech těchto potřeb a svému majiteli je tak skutečným pokladem, který funguje jako perpetum mobile na peníze, tedy generuje sám neuvěřitelné finanční prostředky.

Důležité pro úspěch MLM jsou 2 věci:

1. stále "NOVÁ KREV" prodejců MLM a

2. produkt neboli výrobek, který se přes MLM prodává, musí být rychloobrátkový, tedy musí se jednat o něco, co klienti rychle spotřebovávají, například kosmetiku nebo čisticí prostředky.

Pokud se pro tento prodej zvolí produkt nebo služba s dlouhodobou spotřebou jako jsou produkty finančního trhu, například životní pojištění nebo investice, pak se po čase stává MLM sama sobě i společnosti zbraní hromadného ničení. MLM má obrovskou sílu v mase (množství), takže dokáže ve velmi krátkém čase pokrýt svým produktem trh. Jakmile je však trh nasycen z důvodu dlouhé životnosti produktu, není na čem vydělávat, ovšem MLM si žádá svou dávku odměny. A pokud neexpanduje na další území, začne kanibalizovat vlastní už pokryté řady. Ničí tak sám sebe zevnitř, poškozuje klienta a s ním ničí důvěru v daný produkt a tím i samotný trh.

Pokud vám známý nabízí práci v takové obchodní síti, pak než se rozhodnete, velmi dobře zvažte zda:

- produkt/služba, kterému se daný multilevel věnuje, si mohou lidé kupovat opakovaně nebo se jedná o jednorázový nákup

- se vstupem do sítě nejste nucena sama vložit nějaký finanční obnos nebo nakoupit určité množství produktu/služby - tady bych velmi varovala před takzvaným letadlem, kdy se sami pro obchodní strukturu stáváte zbožím a profitují z vás ti v obchodní hierarchii nad vámi

- zda máte dostatek lidí kolem sebe nebo jste dostatečně sociální (komunikativní/výřečná), abyste svou činností oslovila co nejvíce lidí a provize (odměna) z prodeje vám opravdu přinesla očekávaný příjem.

DOPORUČENÍ:

Pokud se rozhodnete pro prodej v MLM, prodávejte vždy jen to, čemu sama skutečně věříte. V opačném případě vás čeká dlouhá doba trápení, a jistá cesta neúspěchu.



Přihlaste se k odběru novinek a objevujte s námi svět financí

Jméno: Email: Email: